Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha koca evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapısı; kişi sağlığını koruyup yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına saik evet.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin fazlasıyla takip etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki Yangın Kapısı kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok zait insanın yaşama ve orospu kaybına da tarik açabilir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile olağandan önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen dâhileriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek kucakin kullanılmaktadırlar.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine Yangın Merdiveni Kapısı iyi olarak belirlenen bölgelere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı selim esenlayacak şekilde takılması gereken parçadır.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin birlikte, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde Yangın Çıkış Kapısı olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page